Wie ben ik

Bij gastouderopvang Daantje Banaantje zorgt er één iemand voor je kind(je) en dat ben ik, Daniëlle. In dit stukje vertel ik wat meer over mezelf, mijn opleidingen, werkverleden, hobby’s en ons gezinnetje.

In juli 1986 ben ik geboren in Tilburg, dit betekend dat ik een dertiger met een aantal jaren ervaring ben. Na de basisschool heb ik mijn HAVO diploma behaald (2003) en in dat zelfde jaar ben ik gestart met de MBO-4 opleiding tot apothekersassistente. In juni 2006 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en ben ik tot februari 2016 werkzaam geweest als apothekersassistente. Medio 2020 heb ik mijn diploma helpende zorg en welzijn specialisatie gastouder behaald en sinds juli 2020 ben ik vol enthousiasme werkzaam als gecertificeerd gastouder.

Naast het drukke werkleven maak ik ook tijd voor ontspanning en de afgelopen jaren heb ik er wel wat hobby’s op nagehouden. Ik vind het ontzettend leuk om lekker buiten bezig te zijn, wandelen door (pret)parken of bossen met mooi weer of in de regen, ik vind het heerlijk! Daarnaast vind ik tuinieren, zwemmen en dansen ook ontzettend leuk om te doen. In knutselen, kleuren of op een andere manier creatief bezig zijn kan ik ook echt mijn ei kwijt. Wat ik bedenk kunnen mijn handen maken (zo lang het maar niet gebreid, gehaakt of realistisch getekend / geschilderd hoeft te worden 🙂 ). En ik zal ook nog een guilty pleasure van me verklappen… ik vind het geweldig om lekker op de bank onder een dekentje Disney films te kijken… even jeugdsentiment opdoen.

Natuurlijk is deze korte kennismaking niet compleet zonder een stukje over ons gezinnetje. In 2016 ben ik getrouwd met William (1982), hij werkt 40 uur in de week als programmeur bij een bedrijf in Tilburg. Net voor het einde van 2016 zijn we de trotse ouders geworden van onze dochter Noor. We delen ons huis met Youp, JuJu, Mopsie, Flopsie en de visjes.

Naam: Youp

Geboren op: 5 maart 2022

Ras: Teckel (standaard korthaar)

Naam: JuJu (naar de slang van mama Odie in Prinses en de kikker)

Uit het ei gekropen op: 21 september 2019

Nederlandse benaming: rode rattenslang of korenslang

Latijnse benaming: Pantherophis guttatus (eerst: Elaphe guttata)

Giftig: nee

Lengte: maximaal 160 centimeter

Natuurlijk leefgebied: zuiden en zuidoosten van de Verenigde Staten. De rattenslang is voornamelijk te vinden in naaldbosgebieden en cultuurgronden. Omdat de rattenslang vaak in maïsvelden te vinden is, wordt deze ook een cornsnake (corn = maïs) genoemd.

Naam: Mopsie en Flopsie (vernoemd naar de zusjes van Pieter Konijn)

Ras: Frans hangoorkonijn

Geboren op: 28 mei 2021